Zdravje & Življenski stil: Družina čistilnikov zraka Roger je osvežena

Zdravje & Življenski stil: Družina čistilnikov zraka Roger je osvežena

Da se boste počutili fit, zdravi in polni energije doma ali v pisarni, je odvisno od tega, kako čist je zrak v prostoru. Dandanes ne preživljamo le prostega časa, ampak tudi vedno več delovnega časa doma, tako da so čistilniki zraka pomembnejši kot kdaj koli prej in se borijo proti onesnaževalcem, vonjavam in cvetnemu prahu. Po podatkih SZO je zrak v zaprtih prostorih od 2 do 5 krat bolj onesnažen kot zrak na prostem. Stadler Form – znamka, znana po inteligentnih rešitvah za zagotavljanje kakovostnega zraka v prostoru – bo s svojo novo obliko tkanin konca februarja 2021 lansirala svojo posodobljeno priljubljeno družino čistilcev zraka Roger.

Čist zrak, ki ga nadzira aplikacija

Če je kakovost zraka zaradi onesnaževal, vonjav ali cvetnega prahu slaba, se lahko kmalu pojavijo simptomi, kot so glavobol, srbečica v očeh, izcedek iz nosu, težko dihanje ali kašelj. S svojo vitko postavo lahko čistilnik zraka Roger uporabljate kjer koli je potreben – poleg vaše postelje za boljši spanec ali v kuhinji za boj proti vonjavam. Vrhunec pri Rogerju je, da ga po novem lahko nadzirate tudi z aplikacijo na vašem pametnem telefonu, ne glede na to, ali ste zunaj ali pa preprosto uživate doma na kavču.

Kaj lahko stori Roger?

Ta pametni sostanovalec meri kvaliteto zraka z dvema senzorjema in ima posebej zasnovan dvojni filter Dual filter (sestavljen iz HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem) za odstranjevanje drobnega prahu, cvetnega prahu, bakterij, virusov in vonjav iz zraka. Roger trikrat na uro prečisti zrak v prostorih do 66 m2. Novo razviti pralni tekstilni predfilter ima tudi vgrajeno protimikrobno higiensko zaščito, ki bo podaljšala življenjsko dobo dvojnega filtra.

Ali Roger ščiti pred prehladi?

Laboratorijski test, ki ga je izvedla mednarodna raziskovalna skupina Airmid Healthgroup, je potrdil, da trio v 60 minutah iz zraka odstrani do 99,9% virusov gripe A iz zraka.

V Nemčiji pravijo namesto “Vse v redu?”, “Vse Roger”?

Takoj, ko LED zasveti modro, preprosto veste, da je zrak čist. Če je LED oranžna ali celo rdeča, je kakovost zraka slaba. V samodejnem načinu se energetsko učinkovit Roger sam zažene in samodejno prilagodi svoje delovanje, da učinkovito čisti zrak.  

Nadzorovanje preko aplikacije: Vse Rogerjeve funkcije so prenešene v aplikacijo, kar vam omogoča nadzor nad njim s pametnim telefonom in preverjanje kakovosti zraka, kadar koli želite. Aplikacija vključuje tudi funkcijo zaščita za otroke, namenjeno preprečevanju uporabe otrok brez nadzora.

Dober spanec: Roger vam bo s prečiščevanjem zraka v spalnici omogočil trden spanec, svoje delo obenem opravlja tiho in učinkovito, tako da ne bo motil vašega spanca. Poleg tega majhna LED lučka diskretno in nevsiljivo kaže, kakšna je trenutna kvaliteta zraka v prostoru.

Brez vonjav pri kuhanju: nič ni boljšega od vonjav domače kuhinje. Ko pa končate s kuhanjem, ne želite, da se vonj po hrani zadržuje v prostrou, saj lahko hitro postane neprijetno moteče – še posebej, če delate od doma. Roger se bo vonjav znebil, še preden pridejo do vaše domače pisarne.

Roger little za majhne prostore

Najmanjši član prenovljene trojke trikrat na uro spreminja zrak v prostorih do 33 m2. Njegova kompaktna velikost pomeni, da je Rogerja little mogoče neprestano premikati in diskretno postaviti ob pohištvo.

Roger little ima enake funkcije kot Roger in Roger big. Za večje člane tria je rezervirana le funkcija: aplikacija za vaš pametni telefon.

Siva: moderna Pantone barva: Ljubiteljem svetle notranjosti bo všeč siv dizajn tkanine Roger little. In ker je znano, da je siva –  skupaj z rumeno – moderna Pantone barva za leto 2021, je lahko tudi barvno usklajen z vašo notranjo opremo. Tako bo Roger little s svojim svetlim dizajnom zagotovo postal trendseter in bo dodal posebno noto vsakemu prostoru.

Roger big ustvarja dobro ravnovesje med delom in zasebnim življenjem

Ko delate od doma, lahko slaba kakovost zraka vpliva na vašo produktivnost in lahko pomembno vpliva na vašo kakovost življenja tudi v prostem času.

Roger big ima enake funkcije kot Roger in Roger little. Vendar je prednost Rogerja big v tem, da ima dva dvojna filtra (kombinacija aktivnega oglenega & HEPA filtra) in dva predfiltra, zaradi česar je dovolj močan za čiščenje zraka tako v velikih prostorih kot v celotnem domu.

Velik čistilec zraka za velike prostore: Roger big trikrat na uro spreminja zrak v prostorih do 104 m2, zaradi česar je idealna izbira za mansardna stanovanja ali tlorisne prostore z bivalnimi prostori odprtega tipa. Kamor koli se boste odločili, da ga boste postavili – v vašo pisarno ali ob vašo zofo – Roger big bo s svojim privlačnim dizajnom zagotovil čist zrak in hkrati tudi pripomogel k modernemu izgledu prostora!

Čistilniki zraka Roger iz podjetja Stadler Form so na voljo na www.stadlerform.si  in v izbranih specializiranih trgovinah ter njihovih spletnih trgovinah.