Zadihajmo kljub cvetnemu prahu

Zadihajmo kljub cvetnemu prahu

Pekoče in solzne oči, tekoč izcedek iz nosu ter kihanje so močno znani vsem, ki trpijo za senenim nahodom. Slogan »Ostani doma« jim je domač že od prvih resnejših simptomov alergij, saj so ti v zaprtih milejši.

Toda zrak v zaprtih prostorih je 2-5-krat bolj onesnažen kot zrak zunaj, hkrati pa se nahajamo  cca. 90% našega časa v zaprtih prostorih zaradi česar smo nenehno izpostavljeni tem onesnaženjem.  Značilne nečistoče so hlapne organske spojine (npr. Formaldehid), drobni in suspendirani prah, neprijetni vonji, pa tudi virusi in bakterije. Za alergike sta zelo moteča tudi cvetni prah in iztrebki pršic. Do dobrega počutja, boljše vitalnosti in manj bolezni pa vodi optimalno prečiščen zrak.

In kaj lahko storimo, da bo zrak v naših prostorih kar se da svež in kakovosten, zaradi česar se bomo počutili zdravi in polni energije?

V času nizkih stopenj vsebnosti cvetnega prahu v ozračju, to je zgodaj zjutraj in pozno zvečer, na kratko prezračimo stanovanje. Bivalne prostore opremimo s čim več sobnimi rastlinami, ki nas bodo čez dan oskrbovale z nujno potrebnim kisikom. Da bo zrak v naših prostorih optimalno čist, uporabimo katerega od čistilcev zraka. Čistilci zraka nam nudijo popolno pomoč pri čiščenju zraka. Na eleganten in enostaven način nam zagotovijo optimalno prečiščen zrak.

S čistilci zraka lahko, kljub obilici cvetnega prahu in drugih nečistoč, zadihamo s polnimi pljuči – tudi v našem domu ali pisarni.

Več o čistilcih zraka…