ZIMA Sezona gripe: Poiščite najboljši vlažilec zraka za otroško sobo

ZIMA Sezona gripe: Poiščite najboljši vlažilec zraka za otroško sobo

Zima je obdobje gripe

Zima postavlja obremenitev vsakega imunskega sistema, ne glede na vašo starost. Zato moramo skrbeti za sebe. Zdravo prehranjevanje, sonca, veliko svežega zraka, še posebej pomembni pozimi, ko večino dneva preživimo v zaprtih prostorih.

Bolni otroci in neprespane noči

Polni nos, kašelj, vročina, solzne oči in suha sluznica, ki povzročajo draženje dihalnih poti – verjetno vsi starši poznajo simptome gripe ali celo bronhitisa. V noči se prebudi otrok, ker ne more pravilno dihati. Otrok, ki želi piti, zaradi bolečin v predelu žrela. Ali otrok, katerega izcedek iz nosu je treba obrisati vsakih pol ure. Komaj je zaspal, se boste spet prebudili in celotna stvar se začne od začetka.

Kako suhi zrak vpliva na počutje otrok

Z vsemi prizadevanji za ohranjanje zdravja bolnega otroka so včasih najbolj temeljne stvari pozabljene. Zdravje otroka je odvisna od različnih dejavnikov, ni odvisno samo od temperature, ampak tudi od relativne vlažnosti zraka. Če je zrak preveč suh dlje časa, pogosto v zimskem času zaradi ogrevanja – postaja vsebolj suha koža kot tudi dihalni trakt. Suhe sluznice, dajejo prednost okužbi z virusi, kot so gripe ali rinovirusi, saj je obramba oslabljena z dehidracijo.

Pomembno je vedeti, da otroci trpijo veliko močneje kot odrasli, ker je vsebnost vode v telesu otroka do 75% svoje telesne teže. Poleg oslabitve respiratornega trakta se lahko pojavijo dodatni neprijetni simptomi zaradi suhega zraka: pekoče oči, suha in srbeča koža ter prhljaj in izpuščaji, glavoboli in moteče spanje.

Kateri vlažilec je primernejši za otroško sobo?

Suha notranja klima spodbuja tudi letenje majhnih delcev, kot so virusi: v suhem okolju, se lahko virusi širijo veliko hitreje in ostanejo aktivni dlje kot v sobi z optimalno vlažnostjo med 40-60%. To vodi do povečanega tveganja okužbe. Z optimalno vlago v prostoru se majhni delci vežejo na vodne kapljice in tako padejo na tla in se ne morejo širiti po zraku. Zato lahko vlažilec pomaga zmanjšati virusni let.

Ko gre za elektronske naprave v otrokovi sobi, je najpomembnejši dejavnik varnost vaših malčkov. Zato morate izbrati vlažilnik, ki predstavlja najmanj tveganje – in zato priporočamo vlažilnik. Prednost vlažilnika je, da oddaja samo hladno vodo, tako da ni nevarnosti opeklin. Med postopkom izhlapevanja se zrak absorbira le toliko vode, kot jo potrebuje za trenutno temperaturo. Zrak, obogaten z vlago, se sprosti nazaj v sobo in tako zagotavlja boljšo notranjo klimo.

In to ni vse: Vlažilnik je energetsko učinkovit in izjemno tih, ki je lahko zelo pomembno za dobro spanje otroka. Uparilniki iz naslova Stadler Form-a so posebej primerni za otroško sobo, saj imajo vse zatemnjene diode. Poleg tega je mogoče dodati eterična olja, ki lahko pozitivno vplivajo na proces zdravljenja.

Oglejte si, kako naš vlažilnik Oskar vlaži zrak.