Top 10 nasvetov za zdravo pisarno doma

Top 10 nasvetov za zdravo pisarno doma

Trenutno preživljate nekateri veliko časa v doma – v domači pisarni. Ker je vaše zdravje naš glavni cilj tudi v teh izjemnih razmerah, smo za vas pripravili 10 nasvetov, s pomočjo katerih boste, v svoji pisarni doma, ostali zdravi. Namenjeni so vsem, ki prebijate polni ali skrajšani delovni čas v pisarni doma, bodisi sedaj, v času pandemije korona virusa, ali pa tudi sicer.

1. Urejeno delovno okolje
Uredite si pisarno, ki bo dovolj prostorna. Če je mogoče, uporabite velik zaslon in udoben stol. Poskrbite, da bo delovni prostor lep in urejen.

2. Optimalna raven vlage
Če želite ostati zdravi in ​​učinkoviti, mora biti relativna vlaga v prostoru med 40 in 60%. Če niste prepričani kakšna je raven vlage v vašem prostoru, uporabite merilnik vlage, s katerim jo boste izmerili. Če je relativna vlaga zraka pod 40%, za povečanje le-te uporabite vlažilec. ​​Prenosni vlažilec Emma, je popolna rešitev za tovrstno težavo.

3. Ostanite hidrirani
Pijte dovolj, vendar ne piva ali nešteto skodelic kave. Najboljša izbira je še vedno voda. Na splošno je priporočljivo, da popijete približno 2 litra vode na dan.

4. Vzemite si odmor
Smo ljudje in ne stroji, zato občasno potrebujemo odmor. Vstanite, zapustite mizo, se malo razgibajte in nekaj popijte. Če opazite, da ste postali manj produktivni, je vsekakor čas za odmor.

5. Jejte zdravo
Hrana je tisto, kar telesu zagotavlja energijo. Dobra hrana vam omogoča, da uspešno delo v dolgem delovnem dnevu v pisarni doma. Z uživanjem sadja boste prejeli nujno potrebno porcijo pomembnih vitaminov.

6. Prezračite sobo
Z dihanjem ustvarjate veliko ogljikovega dioksida (CO2), zato morate poskrbeti, da boste prostor redno oskrbovali s kisikom in svežim zrakom. Edini način je, da občasno odprete okno. Občasno izmenjajte ves zrak v prostoru, da dvignete raven kisika. Če si v času med zračenji ne morete zagotoviti kvalitetnega zraka, vam priporočamo katerega od naših čistilcev zraka.

7. Odjava
Vzdrževanje zdrave distance med delom/delovnim časom in prostim časom/časom po opravljenih delovnih nalogah je, v primeru dela od doma, zelo težko. Zato je še pomembneje, da se lahko odjavite. Poskrbite, za zdravo uravnoteženost vašega dela – npr. ne preverjajte e-pošte pozno ponoči, kajti sporočila lahko zagotovo počakajo do naslednjega dne. Če vas sodelavci ne nehajo preganjati, se poslužite “načina letenja” – preprosto: izključite internet in postanite nedosegljivi.

8. Pojdite ven
V času dela od doma izkoristite priložnost, da lahko sedaj nekoliko več časa preživite na prostem. Pred, med ali po urah dela od doma pojdite na tek, se sprehodite po gozdu ali pa nekaj časa preživite v parku. Zvoki iz narave vam bodo pomagali, da se boste umirili in zmanjšali količino stresa. Tudi po končanem delu pojdite ven.

9. Bodite nasmejani
Nasmeh ima veliko pozitivnih učinkov. Ko se nasmehnete, se dopamin, endorfini in serotonin sprostijo v vaš krvni obtok. Nasmeh se bori proti stresu, sprošča vaše telo in vam daje splošno dobro počutje.

10. Dober spanec
Dober spanec vam pomaga, da si opomorete in pridobite energijo za naslednji dan. Poskrbite za dovolj dolg in trden spanec. Privoščite si dovolj počitka, da boste v nov delovni dan zakorakali sveži in polni delovnega elana.

Bodite zdravi!

Vaša Stadlerform ekipa.