Ta stilsko dovršen ventilator  bo novi hit poletja 2022

Ta stilsko dovršen ventilator bo novi hit poletja 2022

Predstavitev izdelka: Stadler Form predstavlja Simona, 3D ventilator

Ko se temperatura dvigne, se zrak v zaprtih prostorih nabira in hitro postane neznosno zatohlo. Takrat hrepenimo po osvežujočem vetriču. Stadler Form je dizajnerska znamka izdelkov za zagotavljanje kvalitete zraka. Njihova najnovejša kreacija je futuristična 3D kreacija, ki se s svojo minimalistično obliko in moderno tekstilno prevleko kot umetniški dodatek stilsko vklopi v bivalni ambient.

Notranji trend: 3D kroženje zraka magično  zagotavlja svežino vsepovsod

V poletni sezoni postanejo ventilatorji pravi zakladi, ki se izkažejo za pridne in priljubljene sostanovalce. V zadnjih letih je bilo veliko sprememb tako glede dizajna kot funkcionalnosti. Okrogli namizni ventilatorji danes veljajo za klasične starodobnike; velike razdalje vetra, stojala, ki zagotavljajo idealno višino hlajenja in naravno svežino, so vse bolj pomembni. Od sodobnih ventilatorjev se pričakuje, da bodo ustvarili zmogljivo delovanje brez prevelikega hrupa. Visoko na seznamu želja so časovnik in priročni daljinski upravljalnik. Stadler Form je v sodelovanju s švicarskimi oblikovalci izdelkov razvil 3D ventilator, ki izpolnjuje vse naštete tehnične zahteve in je obenem tudi brezčasna paša za oči.

Predsednik uprave Stadler Form Martin Stadler pojasnjuje

Kaj naredi Simona tako tehnično posebnega?

»Simon ni navaden ventilator; je 3D ventilator. To je že velika razlika, saj Simonova funkcija 3D nihanja omogoča kroženje zraka po celotnem prostoru. Takoj, ko ga vklopite, se ventilator premakne vodoravno do 180° in navpično do 90° v izbrano smer. Izgleda kul, vendar zagotavlja tudi učinkovito razporeditev zraka po celem prostoru. Z razdaljo pihanja do 10 metrov je Simon tudi izjemno osvežujoč, kar je za izdelek s tako subtilnim dizajnom res impresivno. Kljub veliki zmogljivosti naprave je treba omeniti tudi, da deluje še posebej tiho. To je predstavljalo pomemben oblikovalski izziv – rešen s precejšnjim tehničnim in  strokovnim znanjem. Prav zaradi izjemne in vsestranske funkcionalnosti je Simon tako zelo poseben.

Kako sodoben ventilator zagotovi osnovo učinkovitega ventilatorja?

»Poleg tehničnih zahtev – visoke zmogljivosti, funkcije 3D nihanja in velike razdalje pihanja – je zelo pomembno tudi udobje. Tako 1–7 urni časovnik omogoča Simonu, da se po izbranem času delovanja samodejno izklopi. Če želite spremeniti nastavitev, je to mogoče iz udobja vašega kavča z magnetnim daljinskim upravljalnikom. Ventilator mora biti tudi dovolj pameten, da se odzove na individualne potrebe. Tako Simon ponuja 10 stopenj hitrosti, od nežne sapice do močnega vetra. Razmere naravnega vetra je mogoče simulirati tudi v načinu Natural Breeze.

Trendovska tekstilna prevleka. Zakaj toliko govora o tej ideji oblikovanja?

»Notranje tekstilne obloge so kot oblikovna značilnost izjemno vznemirljive. Paradoksalno, želimo, da naše naprave resnično pritegnejo pogled s svojim visokokakovostnim materialom – želimo pa tudi, da se popolnoma zlijejo z bivalnimi prostori, tako da so vse prej kot nevidne. Tu pride umetnost do izraza. Oblikovanje je umetnost. Prav zato je novi 3D ventilator umetniška značilnost znotraj vaših štirih sten. Simon spretno združuje funkcionalnost z estetiko. In zato sem prepričan v eno: ta oblikovno dovršen ventilator bo novi hit poletja 2022.”

3D ventilator Simon iz Stadler Forma je na voljo od 3. maja 2022 na www.stadlerform.si in v izbranih specializiranih trgovinah ali njihovih spletnih trgovinah.

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo: https://stadlerform.si/kontakt | +386 (0)59 047 040