Nošenje zaščitnih mask

Nošenje zaščitnih mask

Koronavirus in posledična bolezen COVID-19 se na žalost še vedno širita po vsem svetu. V podjetju Stadler Form že več kot 20 let izboljšujemo zrak v zaprtih prostorih naših kupcev z inovativnimi izdelki. Vaše zdravje je naše najpomembnejše bogastvo. Zato redno preverjamo najnovejše raziskave in znanstvena poročila o koronavirusu in objavljamo vse, kar se nam zdi pomembno.

Ste utrujeni od nošenja maske, ki pokriva vaš obraz? Berite naprej.

Če ste mislili, da lahko zavržete zaščitno masko, vas žal razočaramo. Tu vam razložimo, zakaj je nošenje maske še vedno zelo pomembno. V ta namen z vami delimo nova spoznanja o širjenju novega koronavirusa (SARS-CoV-2).

Japonski raziskovalci so z superračunalnikom “Fugaku” preučevali širjenje koronavirusa pod različnimi pogoji. Njihove ugotovitve so precej zanimive in izjemne. Ugotovili so, da je v suhem prostoru z vlažnostjo 30% ali manj število aerosolov* več kot dvakrat večje kot v vlažnem prostoru z vlago 60% ali več. Na koncu japonski raziskovalci priporočajo uporabo vlažilcev zraka za zmanjšanje izpostavljenosti virusu. Še posebej jeseni in pozimi, ko je zunaj mraz in prostora ni mogoče prezračevati tako pogosto, kot je dejansko potrebno. Vklopite torej vlažilec zraka in bodite zdravi.

Sklep teh rezultatov raziskav je torej: Ko ste zunaj, uporabite zaščitno masko za zaščito sebe, pa tudi tistih okoli sebe. Držite se priporočene razdalje in skrbite predvsem za higieno rok. Če ste v zaprtih prostorih, poskrbite, da bo vlaga v priporočenem območju od 40 do 60%. Za nadzor notranje klime uporabite vlagomer, kot je naša Selina. Če je vlaga v vašem prostoru pod 40%, jo uporabite za vlaženje zraka, da jo povrnete na zdravo raven.

Ostanite zdravi in ​​zaščitite sebe in druge!

* Definicija aerosolov po Wikipediji: Aerosol predstavlja delce snovi, ki lebdijo v zraku. Delci so lahko prah, dim ali meglica. Aerosoli v ozračju so oblika razpršenosti onesnaževal, kakršno je dim.