Nekaj je v zraku: prihaja nova generacija vlažilnikov

Nekaj je v zraku: prihaja nova generacija vlažilnikov

Lansiranje izdelka: Stadler Form predstavlja vlažilnika zraka Karl in Karl big V mrzlih mesecih leta postane zrak v zaprtih prostorih doma in v pisarni ob vključenem ogrevanju hitro zelo suh. Vlažilniki lahko prinesejo olajšanje in poskrbijo za idealno vlažnost ter izboljšajo počutje. Stadler Form je oblikovalska znamka za izdelke za obdelavo zraka, ki je  10. oktobra 2022 lansirala novo generacijo vlažilnikov zraka. Karl in Karl big sta dva energijsko učinkovita modela, ki izstopata iz množice z zmogljivim delovanjem, elegantnim dizajnom in moderno tekstilno prevleko.

Vlažilniki zraka s super močjo

Optimalna notranja klima ni nov trend – neustrezna raven vlažnosti lahko negativno vpliva na počutje. Z novo generacijo učinkovitih vlažilnikov zraka – Karl in Karl big – je zagotovljena optimalna notranja klima tudi v velikih prostorih. Stadler Form je v sodelovanju s švicarskim oblikovalcem Mattijem Walkerjem razvil novo generacijo izhlapilnikov. Ne samo, da presegajo vse tehnične zahteve, ampak so tudi brezčasni s svojo antracitno tekstilno prevleko, zaradi česar so idealni za vključitev v individualno vzdušje v prostoru.

Generalni direktor Martin Stadler pojasnjuje

Kdaj uporabljate vlažilnik?

»V ogrevanih notranjih prostorih je zrak pogosto presuh. Pri nekaterih ljudeh lahko to povzroči solzenje oči, praskanje v grlu in celo glavobole ali težave s spanjem. Pomembno je, da redno spremljate vlažnost v vašem domu s higrometrom. Ko je relativna vlažnost v mrzlih mesecih leta pod 40 %, lahko vlažilnik pomaga vzpostaviti optimalno vlažnost v prostoru podnevi in ​​ponoči.»

Kakšna je razlika med Karlom in Karlom big?

«Karl je kompakten in primeren za velike prostore do 100 m2 s svojim 4,6-litrskim rezervoarjem za vodo in visoko zmogljivostjo vlaženja. Odlično se bo združil z obstoječim dekorjem v vaši spalnici ali dnevni sobi. Visoko zmogljivvlažilnik Karl big lahko s svojim velikodušnim 11-litrskim rezervoarjem za vodo v hipu navlaži prostore do 150 m2.»

Kako energetsko učinkoviti in trajnostni so novi vlažilniki zraka?

«V samodejnem načinu Karl in Karl big sama izbereta ustrezno stopnjo vlaženja. Tako je mogoče hitro doseči in vzdrževati želeno raven vlažnosti v prostoru ob varčevanju z energijo. Inovativna konstrukcija omogoča, da vlažilniki ostanejo kompaktni. Učinkovita zasnova skupaj z varčnim enosmernim motorjem zagotavlja nizko porabo energije. Naprave se samodejno izklopijo takoj, ko je rezervoar za vodo prazen. Tudi filtri vlažilnika so izdelani iz rastlinskih in tekstilnih vlaken.»

Katere dodatne funkcije ponuja nova generacija vlažilnikov zraka?

«Ker sta Karl in Karl big opremljena z WiFi funkcijo, lahko vse njune funkcije upravljate prek aplikacije na pametnem telefonu, prav tako pa lahko kadar koli preverite stopnjo vlažnosti, tudi ko vas ni v prostoru. Posebej praktična funkcija za uporabnike je dvižna odprtina, ki omogoča polnjenje naprav z vodo z vrha med samim delovanjem. Poleg tega je možno ponoči zatemniti ali popolnoma izklopiti funkcijske lučke LED, da ne bo moten vaš spanec.»

Vlažilnika zraka Karl in Karl big podjetja Stadler Form sta od 10. oktobra 2022 na www.stadlerform.si in v izbranih specializiranih trgovinah ali njihovih spletnih trgovinah.

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo: https://stadlerform.si/kontakt | +386 (0)59 047 040