ROGER LITTLE BLACK

289,90 

Z OBČUTKOM DO ČISTEJŠEGA ZRAKA

 • Iz zraka filtrira 99,9% vseh virusov gripe A v 60 minutah
 • Pralni predfilter z integrirano protimikrobno zaščito
 • Inteligentni samodejni način samodejno prilagodi delovanje čiščenja
Kategorija:

Opis

Vrhunski čistilec zraka z indikatorjem kvalitete zraka – tih, učinkovit čistilec zraka za prostore do 33 m2

Filtrira onesnaževala in pline ter zagotavlja čist in zdrav zrak v zaprtih prostorih. Nenehno meri kakovost zraka in takoj zazna plinasta onesnaževala, kot so neprijeten vonj ali hlapne organske spojine (HOS). Če se kakovost zraka poslabša, indikator kakovosti zraka spremeni barvo in  samodejno prilagodil svoje čiščenje glede na trenutne potrebe, če je vključena funkcija samodejni način. Bolj kot je onesnažen zrak, višja bo njegova izbrana stopnja delovanja. Elegantni čistilec zraka je opremljen s pralnim tekstilnim predfiltrom, ki odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževal iz zraka ter ima integrirano protimikrobno zaščito Sanitized®. V središču čistilca zraka je dvojni filter Dual Filter™ – kombinacija filtra HEPA in filtra z aktivnim ogljem. Zelo učinkovit HEPA filter odstranjuje onesnaževala, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije iz zraka, medtem ko filter z aktivnim ogljem adsorbira pline, prisotne v zraku. Zahvaljujoč njegovemu časovniku in LED, ki jih je mogoče popolnoma izklopiti, je z Rogerjem little zagotovljen tudi dober in kvaliteten spanec!

 • Sistem delovanja: aktivni ogleni filter (odstranjuje neprijetne vonjave) & HEPA filter (čisti zrak)
 • Maksimalen pretok zraka (do): 231 m3 / h CADR (stopnja dovoda čistega zraka)
 • Priporočena velikost prostora:
  do 33 m² z izmenjavo zraka 3x / h (zmerno onesnaženje zraka / običajna uporaba)
  do 20 m² z izmenjavo zraka 5x / h (močno onesnaženje zraka in za alergike)
 • Nastavitev stopnje delovanja: 5
 • Tiho delovanje: 28 – 59 dB (A)
 • Nočni način (LED vklopljena ali izklopljena)
 • Samodejni način samodejno prilagodi stopnjo hitrosti delovanja glede na kakovost zraka
 • Časovnik 1-7 h
 • Senzor za pline
 • Idikator kakovosti zraka (modra = dobra, oranžna = zmerna, rdeča = slaba)
 • Opomnik za zamenjavo filtra
 • Priloženo: Dual Filter™ (aktivni ogleni in HEPA filter v enem), tekstilni predfilter s protimikrobno zaščito Sanitized®
 • Poraba električne energije: 3 – 40 W
 • Dimenzije (Š x V x D): 330 x 450 x 170 mm
 • Teža: 5,5 kg
 • Garancija: 2 leti

 

 

CADR 231 m3 / h

CADR (stopnja dovajanja čistega zraka) označuje količino prečiščenega zraka, ki ga lahko proizvede čistilec zraka. Naša vrednost je bila določena z neodvisnimi laboratorijskimi testi, ki temeljijo na standardu AHAM. Višje vrednosti CADR pomenijo, da je čistilec zraka priporočljiv za večje prostore. CADR se meri v kubičnih metrih zraka na uro.

Čistilec zraka Roger little je primeren za prostore do 33 m2 in zrak prečisti 3-krat na uro. Za močno onesnažen zrak v prostoru in alergike je Roger little priporočljiv za prostore do 20 m2 – s hitrostjo menjave zraka 5-krat na uro.

 

Onesnažen zrak v zaprtih prostorih

Zrak v zaprtih prostorih je 2–5-krat bolj onesnažen kot zrak zunaj. V zaprtih prostorih preživimo tudi do  cca. 90% časa. Tipične nečistoče so hlapne organske spojine (npr. Formaldehid), droben in suspenziran prah, neprijeten vonj ter virusi in bakterije. Tudi alergike mučijo cvetni prah in izločki pršic. Optimalno prečiščen zrak vodi do dobrega počutja, izboljšane vitalnosti in manj bolezni. Roger, Roger little in Roger big nudijo popolno pomoč pri čiščenju zraka v prostoru.

 

Indikator kakovosti zraka

Roger little prikazuje kakovost zraka v prostoru. S senzorji neprekinjeno meri kakovost zraka. Indikator kakovosti zraka vas s spremembo njegove barve (modra = dobra, oranžna = srednja, rdeča = slaba) obvesti, če se kakovost zraka poslabša.

 

Predfilter

Tekstilni predfilter odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževala iz zraka. S tem dodatno zaščiti dvojni filter Dual filter™ in podaljša njegovo življenjsko dobo. Integrirana protimikrobna zaščita Sanitized® * ščiti predfilter filter pred rastjo mikrobov. Tekstilni predfilter lahko perete pri 30 ° C  s programom za občutljivo perilo ( hladno pranje). Protimikrobna zaščita je zagotovljena za najmanj 20 pranj. Glede na normalno uporabo priporočamo pranje predfiltra vsake 3 mesece, alergikom pa 1x mesečno.

* Sanitized® je vodilni svetovni švicarski proizvajalec protimikrobne higienske zaščite in zaščite materialov za tekstil in polimere.

 

Tehnologija dvojnega filtra Dual filter™

Dvojni filter je srce čistilca zraka. Gre za kombinacijo HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem. HEPA filter odstranjuje onesnaževala iz zraka, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Posebej primeren za alergike – Roger little nosi pečat kakovosti ECARF. Filter z aktivnim ogljem adsorbira pline v zraku (neprijeten vonj, tobačni dim, formaldehid, toluen, hlapne organske spojine itd.) in jih filtrira iz zraka.

 

Zamenjava filtra

Zmogljivost dvojnega filtra je omejena, kar pomeni, da ga je potrebno zamenjati na 8–12 mesecev, odvisno od izpostavljenosti onesnaženemu zraku in plinom. Zahvaljujoč inteligentnemu časovniku filtra Roger little pokaže, kdaj je potrebno filter zamenjati.

 

Filtriranje delcev, zlasti virusov

Dual Filter™ je med testom TÜV (test čiščenja delcev) ustvaril prepričljive rezultate. Roger little filtrira 100% 0,255-mikrometrskih delcev (preizkušeno po DIN standardu 71460-1: 2006). Za primerjavo: človeški las je debel 80 mikrometrov. Filtrirani delci so torej 313-krat manjši. Potrjen dodatni test: čistilec zraka Roger  little v 60 minutah učinkovito filtrira 99,9% vseh virusov gripe A ** in aerosolov v zraku (preizkušen v preskusni komori 28 m3).

** Španska gripa (H1N1), H1N2, A, sianska gripa (H2N2) in hongkonška gripa (H3N2)

 

Različica Rogerja little do konca leta 2020 v primerjavi z novo različico Rogerja little

Nova različica Rogerja little (od leta 2021) je ohranila klasično eleganco,  masko in predfilter pa je zamenjal tekstilni predfilter v antracitni barvi ( pri črni različici) z integrirano higiensko funkcijo.