ROGER BLACK

399,90 

Z OBČUTKOM DO ČISTEJŠEGA ZRAKA

 • iz zraka filtrira 99,9% vseh virusov gripe A v 60 minutah
 • Pralni predfilter z integrirano protimikrobno zaščito
 • Vse funkcije lahko nadzirate preko aplikacije za pametni telefon
Kategorija:

Opis

3D-pogled (Kliknite in držite, da zavrtite izdelek)

Vrhunski čistilec zraka z indikatorjem kvalitete zraka – tehnično izpopolnjen, WiFi upravljanje

Čistilec zraka Roger zagotavlja čist zrak v prostorih do 66 m2 – doma in v pisarni! Z dvema senzorjema ta mobilni čistilec zraka neprekinjeno meri kakovost zraka in takoj zazna onesnaževala, kot so neprijeten vonj, hlapne organske spojine (HOS), droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Če se kakovost zraka poslabša, vas indikator kakovosti zraka obvesti s spreminjanjem barve in samodejno prilagodi učinkovitost čiščenja v inteligentnem samodejnem načinu. Bolj kot je zrak onesnažen, večjo zmogljivost bo uporabil.

Čudovito oblikovan čistilec zraka ima sedaj pralni tekstilni predfilter z integrirano protimikrobno zaščito Sanitized®. Dvojni filter Dual Filter™ – srce čistilca zraka – je kombinacija HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem. Zelo učinkovit HEPA filter odstranjuje onesnaževala, kot so droben prah, alergeni, cvetni prah, virusi in bakterije iz zraka, medtem ko filter z aktivnim ogljem adsorbira pline, prisotne v zraku. Rogerjeve impresivne funkcije poleg funkcije časovnika in nočnega načina vključujejo tudi WiFi: s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu lahko spremljate kakovost zraka in nadzirate vse njegove funkcije, tako da je čist in zdrav zrak v prostoru vedno zagotovljen!

 • Sistem delovanja: aktivni ogleni filter (odstranjuje neprijetne vonjave) & HEPA filter (čisti zrak)
 • Maksimalen pretok zraka (do): 465 m3 / h CADR (stopnja dovajanja čistega zraka)
 • Priporočena velikost prostora:
  do 66 m² z izmenjavo zraka 3x / h (zmerno onesnaženje zraka / običajna uporaba)
  do 39 m² z izmenjavo zraka 5x / h (močno onesnaženje zraka in za alergike)
 • Nastavitev stopnje delovanja: 5
 • Tiho delovanje: 28 – 65 dB (A)
 • WiFi upravljanje: nadzor in spremljanje kakovosti zraka preko aplikacije
 • Nočni način (LED vklopljena ali izklopljena)
 • Samodejni način samodejno prilagodi stopnjo hitrosti delovanja glede na kakovost zraka
 • Časovnik 1-7 h
 • Senzor za pline in laserski senzor delcev
 • Idikator kakovosti zraka (modra = dobra, oranžna = zmerna, rdeča = slaba)
 • Opomnik za zamenjavo filtra
 • Priloženo: Dual Filter™ (aktivni ogleni filter in HEPA filter v enem), tekstilni predfilter s protimikrobno zaščito Sanitized®
 • Poraba električne energije: 4 – 100 W
 • Mere: 420 x 515 x 200 mm
 • Teža: 6,8 kg
 • Dimenzije (Š x V x D): 420 x 516 x 200 mm
 • Garancija: 2 leti

 

CADR 465 m3 / h

CADR (stopnja dovajanja čistega zraka) označuje količino prečiščenega zraka, ki ga lahko proizvede čistilec zraka. Naša vrednost je bila določena z neodvisnimi laboratorijskimi testi, ki temeljijo na standardu AHAM. Višje vrednosti CADR pomenijo, da je čistilec zraka priporočljiv za večje prostore. CADR se meri v kubičnih metrih zraka na uro.

Čistilec zraka Roger je primeren za prostore do 66 m2 in zrak prečisti 3-krat na uro. Za močno onesnažen zrak v prostoru in alergike je Roger priporočljiv za prostore do 39 m2 – s hitrostjo menjave zraka 5-krat na uro.

 

Onesnažen zrak v zaprtih prostorih

Zrak v zaprtih prostorih je 2–5-krat bolj onesnažen kot zrak zunaj. V zaprtih prostorih preživimo tudi do  cca. 90% časa. Tipične nečistoče so hlapne organske spojine (npr. Formaldehid), droben in suspendiran prah, neprijeten vonj ter virusi in bakterije. Tudi alergike mučijo cvetni prah in izločki pršic. Optimalno prečiščen zrak zagotavlja dobro počutje, izboljšana vitalnost in manj bolezni. Roger, Roger little in Roger big nudijo popolno pomoč pri čiščenju zraka v prostoru.

 

Indikator kakovosti zraka

Roger prikazuje kakovost zraka v prostoru. S senzorji neprekinjeno meri kakovost zraka. Indikator kakovosti zraka vas s spremembo njegove barve (modra = dobra, oranžna = srednja, rdeča = slaba) obvesti, če se kakovost zraka poslabša.

 

Predfilter

Tekstilni predfilter odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževala iz zraka. S tem dodatno zaščiti dvojni filter Dual filter™ in podaljša njegovo življenjsko dobo. Integrirana protimikrobna zaščita Sanitized® * ščiti predfilter filter pred rastjo mikrobov. Tekstilni predfilter lahko perete pri 30 ° C  s programom za občutljivo perilo ( hladno pranje). Protimikrobna zaščita je zagotovljena za najmanj 20 pranj. Glede na normalno uporabo priporočamo pranje predfiltra vsake 3 mesece, alergikom pa 1x mesečno.

* Sanitized® je vodilni svetovni švicarski proizvajalec protimikrobne higienske zaščite in zaščite materialov za tekstil in polimere.

 

Tehnologija dvojnega filtra Dual filter™

Dvojni filter je srce čistilca zraka. Gre za kombinacijo HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem. HEPA filter odstranjuje onesnaževala iz zraka, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Posebej primeren za alergike – Roger nosi pečat kakovosti ECARF. Filter z aktivnim ogljem adsorbira pline v zraku (neprijeten vonj, tobačni dim, formaldehid, toluen, hlapne organske spojine itd.) in jih filtrira iz zraka.

 

Zamenjava filtra

Zmogljivost dvojnega filtra je omejena, kar pomeni, da ga je potrebno zamenjati na 8–12 mesecev, odvisno od izpostavljenosti onesnaženemu zraku in plinom. Zahvaljujoč inteligentnemu časovniku filtra Roger pokaže, kdaj je potrebno filter zamenjati.

 

Filtriranje delcev, zlasti virusov

Dual Filter je med testom TÜV (test čiščenja delcev) ustvaril prepričljive rezultate. Roger filtrira 100% 0,255-mikrometrskih delcev (preizkušeno po DIN standardu 71460-1: 2006). Za primerjavo: človeški las je debel 80 mikrometrov. Filtrirani delci so torej 313-krat manjši. Potrjen dodatni test: čistilec zraka Roger v 60 minutah učinkovito filtrira 99,9% vseh virusov gripe A ** in aerosolov v zraku (preizkušen v preskusni komori 28 m3).

** Španska gripa (H1N1), H1N2, A, sianska gripa (H2N2) in hongkonška gripa (H3N2)

 

Nadzor naprave prek aplikacije (WiFi)

Roger je opremljen z WiFi-jem in ga je mogoče upravljati prek aplikacije za pametni telefon »Smart Life – Smart Living«. Kakovost zraka v prostoru je mogoče spremljati in nadzirati prek aplikacije, ki omogoča sprotno upravljanje vseh Rogerjevih funkcij. Dodatna funkcija zaščite za otroke, ki je na voljo samo prek aplikacije, za določeno časovno obdobje deaktivira upravljanlne gumbe na napravi.

 

Različica Rogerja do konca leta 2020 v primerjavi s trenutno različico Rogerja

Trenutna različica Rogerja (od leta 2021) ima klasično eleganco. Roger sedaj lahko upravljate preko WiFi, ki omogoča popolno upravljanje naprave z aplikacijo na vašem pametnem telefonu. Rešetko in predfilter je zamenjal tekstilni predfilter v antracitni barvi z integrirano higiensko funkcijo.