ROGER BIG BLACK

599,90 

Z OBČUTKOM DO ČISTEGA ZRAKA

 • Iz zraka filtrira 99,9% vseh virusov gripe A v 60 minutah
 • Pralni predfilter z integrirano protimikrobno zaščito
 • Kakovost zraka spremlja in nadzira preko aplikacije na pametnem telefonu
Kategorija:

Opis

Vrhunski čistilec zraka z indikatorjem kvalitete zraka za velike prostore, WiFi upravljanje

Čistilec zraka Roger big zagotavlja čist zrak v konferenčnih sobah, pisarnah odprtega tipa in velikih prostorih do 104m2. Z dvema senzorjema mobilni čistilec zraka neprekinjeno meri kakovost zraka in takoj zazna onesnaževala, kot so neprijeten vonj, hlapne organske spojine (HOS), cvetni prah, drobni prah, virusi in bakterije. Če se kakovost zraka poslabša, vas indikator kakovosti zraka obvesti s spremembo barve in samodejno prilagodi učinkovitost čiščenja v inteligentnem samodejnem načinu. Bolj kot je onesnažen zrak, višja bo njegova izbrana raven stopnje delovanja. Vrhunsko zasnovan čistilec zraka ima tudi dva pralna tekstilna predfiltra z integrirano protimikrobno zaščito Sanitized®. V središču čistilca zraka sta dva dvojna filtra Dual filter™, ki sta kombinacija HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem. Zelo učinkovit HEPA filter odstranjuje onesnaževala, kot so droben prah, alergeni, cvetni prah, virusi in bakterije iz zraka, medtem ko filter z aktivnim ogljem adsorbira pline iz zraka. Poleg funkcije časovnika, nočnega načina in koles za lažji prevoz, ki mu omogočajo premikanje, je med impresivne lastnosti Roger big vključen tudi WiFi: s pomočjo aplikacije lahko spremljate kakovost zraka in nadzirate vse njegove funkcije, tako da je čist in zdrav zrak v prostoru vedno zagotovljen!

 • Sistem delovanja: aktivni ogleni filter (odstranjuje neprijetne vonjave) & HEPA filter (čisti zrak)
 • Maksimalen pretok zraka (do): 736 m3 / h CADR (stopnja dovajanja čistega zraka)
 • Priporočena velikost prostora:
  do 104 m² z izmenjavo zraka 3x / h (zmerno onesnaženje zraka / običajna uporaba)
  do 62 m² z izmenjavo zraka 5x / h (močno onesnaženje zraka in za alergike)
 • Nastavitev stopnje delovanja: 5
 • Stopnja glasnosti: 28 – 58 dB (A)
 • WiFi upravljanje: nadzor in spremljanje kakovosti zraka preko aplikacije
 • Nočni način (LED vklopljena ali izklopljena)
 • Samodejni način samodejno prilagodi stopnjo hitrosti delovanja glede na kakovost zraka
 • Časovnik 1-7 h
 • Senzor za pline in laserski senzor delcev
 • Idikator kakovosti zraka (modra = dobra, oranžna = zmerna, rdeča = slaba)
 • Opomnik za zamenjavo filtra
 • Priloženo: Dual Filter™ (aktivni ogleni filter in HEPA filter v enem), tekstilni predfilter s protimikrobno zaščito Sanitized®
 • Poraba električne energije: 4 – 90 W
 • Mere: 420 x 520 x 340 mm
 • Teža: 10,5 kg
 • Dimenzije (Š x V x D): 420 x 516 x 340 mm
 • Garancija: 2 leti

 

CADR 736 m3 / h

CADR (stopnja dovajanja čistega zraka) označuje količino prečiščenega zraka, ki ga lahko proizvede čistilec zraka. Njegova vrednost je bila določena z neodvisnimi laboratorijskimi testi, ki temeljijo na standardu AHAM. Višje vrednosti CADR pomenijo, da je čistilec zraka priporočljiv za večje prostore. CADR se meri v kubičnih metrih zraka na uro.

Čistilec zraka Roger big je primeren za prostore do 104 m2 in zrak prečisti 3-krat na uro. Za močno onesnažen zrak v prostoru in alergike je Roger big priporočljiv za prostore do 62 m2 – s hitrostjo menjave zraka 5-krat na uro.

 

Onesnažen zrak v zaprtih prostorih

Zrak v zaprtih prostorih je 2–5-krat bolj onesnažen kot zrak zunaj. V zaprtih prostorih preživimo tudi do  cca. 90% časa. Tipične nečistoče so hlapne organske spojine (npr. Formaldehid), droben in suspenziran prah, neprijeten vonj ter virusi in bakterije. Tudi alergike mučijo cvetni prah in izločki pršic. Optimalno prečiščen zrak vodi do dobrega počutja, izboljšane vitalnosti in manj bolezni. Roger, Roger little in Roger big nudijo popolno pomoč pri čiščenju zraka v prostoru.

 

Indikator kakovosti zraka

Roger big prikazuje kakovost zraka v prostoru. S senzorji neprekinjeno meri kakovost zraka. Indikator kakovosti zraka vas s spremembo njegove barve (modra = dobra, oranžna = srednja, rdeča = slaba) obvesti, če se kakovost zraka poslabša.

 

Predfilter

Tekstilni predfilter odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževala iz zraka. S tem dodatno zaščiti dvojni filter Dual filter™ in podaljša njegovo življenjsko dobo. Integrirana protimikrobna zaščita Sanitized® * ščiti predfilter filter pred rastjo mikrobov. Tekstilni predfilter lahko perete pri 30 ° C  s programom za občutljivo perilo ( hladno pranje). Protimikrobna zaščita je zagotovljena za najmanj 20 pranj. Glede na normalno uporabo priporočamo pranje predfiltra vsake 3 mesece, alergikom pa 1x mesečno.

* Sanitized® je vodilni svetovni švicarski proizvajalec protimikrobne higienske zaščite in zaščite materialov za tekstil in polimere.

 

Tehnologija dvojnega filtra Dual filter™

Dvojni filter je srce čistilca zraka. Gre za kombinacijo HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem. HEPA filter odstranjuje onesnaževala iz zraka, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Posebej primeren za alergike – Roger big nosi pečat kakovosti ECARF. Filter z aktivnim ogljem adsorbira pline v zraku (neprijeten vonj, tobačni dim, formaldehid, toluen, hlapne organske spojine itd.) in jih filtrira iz zraka.

 

Zamenjava filtra

Zmogljivost dvojnega filtra je omejena, kar pomeni, da ga je potrebno zamenjati na 8–12 mesecev, odvisno od izpostavljenosti onesnaženemu zraku in plinom. Zahvaljujoč inteligentnemu časovniku filtra Roger big pokaže, kdaj je potrebno filter zamenjati.

 

Filtriranje delcev, zlasti virusov

Dual Filter™ je med testom TÜV (test čiščenja delcev) ustvaril prepričljive rezultate. Roger big filtrira 100% 0,255-mikrometrskih delcev (preizkušeno po DIN standardu 71460-1: 2006). Za primerjavo: človeški las je debel 80 mikrometrov. Filtrirani delci so torej 313-krat manjši. Potrjen dodatni test: čistilec zraka Roger big v 60 minutah učinkovito filtrira 99,9% vseh virusov gripe A ** in aerosolov v zraku (preizkušen v preskusni komori 28 m3).

** Španska gripa (H1N1), H1N2, A, sianska gripa (H2N2) in hongkonška gripa (H3N2)

 

Nadzor naprave prek aplikacije (WiFi)

Roger big je opremljen z WiFi-jem in ga je mogoče upravljati preko aplikacije za pametni telefon »Smart Life – Smart Living«. Kakovost zraka v prostoru je mogoče spremljati in nadzirati prek aplikacije, ki omogoča sprotno upravljanje vseh funkcij čistilca zraka Roger big. Dodatna funkcija zaščite za otroke, ki je na voljo samo preko aplikacije, za določeno časovno obdobje deaktivira upravljanlne gumbe na napravi.