Čistilnik zraka ROGER LITTLE BLACK

299,90 

Z OBČUTKOM DO ČISTEJŠEGA ZRAKA

 • Odstrani 99,3% SARS-CoV-2, ki povzroča COVID-19*
 • Pralni predfilter z integrirano protimikrobno zaščito
 • Inteligentni samodejni način samodejno prilagodi delovanje čiščenja
Šifra: 7630850300468 Kategorija:

Opis

Vrhunski čistilec zraka z indikatorjem kvalitete zraka – tih, učinkovit čistilec zraka za prostore do 33 m2

Filtrira onesnaževala in pline ter zagotavlja čist in zdrav zrak v zaprtih prostorih. Nenehno meri kakovost zraka in takoj zazna plinasta onesnaževala, kot so neprijeten vonj ali hlapne organske spojine (HOS). Če se kakovost zraka poslabša, indikator kakovosti zraka spremeni barvo in  samodejno prilagodil svoje čiščenje glede na trenutne potrebe, če je vključena funkcija samodejni način. Bolj kot je onesnažen zrak, višja bo njegova izbrana stopnja delovanja. Elegantni čistilnik zraka je opremljen s pralnim tekstilnim predfiltrom, ki odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževal iz zraka ter ima integrirano higiensko funkcijo Sanitized®. V središču čistilnika zraka je dvojni filter Dual Filter™ – kombinacija HEPA filtra  H12 in filtra z aktivnim ogljem. Zelo učinkovit HEPA filter odstranjuje onesnaževala, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije iz zraka, medtem ko filter z aktivnim ogljem adsorbira pline, prisotne v zraku. Roger little v eni uri iz zraka odstrani 99,3% * vseh koronavirusov (SARS-CoV-2). Zahvaljujoč njegovemu časovniku in LED, ki jih je mogoče popolnoma izklopiti, je z Rogerjem little zagotovljen tudi dober in kvaliteten spanec!

 • Sistem delovanja: aktivni ogleni filter (odstranjuje neprijetne vonjave) & HEPA filter (čisti zrak)
 • Maksimalen pretok zraka (do): 231 m3 / h CADR (stopnja dovoda čistega zraka)
 • Priporočena velikost prostora:
  do 33 m² z izmenjavo zraka 3x / h (zmerno onesnaženje zraka / običajna uporaba)
  do 20 m² z izmenjavo zraka 5x / h (močno onesnaženje zraka in za alergike)
 • Nastavitev stopnje delovanja: 5
 • Tiho delovanje: 28 – 59 dB (A)
 • Nočni način (LED vklopljena ali izklopljena)
 • Samodejni način samodejno prilagodi stopnjo hitrosti delovanja glede na kakovost zraka
 • Časovnik 1-7 h
 • Senzor za pline
 • Idikator kakovosti zraka (modra = dobra, oranžna = zmerna, rdeča = slaba)
 • Opomnik za zamenjavo filtra
 • Priloženo: dvojni filter Dual Filter™ (aktivni ogleni in HEPA filter v enem), tekstilni predfilter s protimikrobno zaščito Sanitized®
 • Poraba električne energije: 3 – 40 W
 • Dimenzije (Š x V x D): 330 x 450 x 170 mm
 • Teža: 5,5 kg
 • Garancija: 2 leti

 

Filtriranje virusov

Rezultati testov kažejo, da lahko čistilnik zraka Roger little iz Stadler Forma odstrani iz zraka 99,3% živih SARS-CoV-2 virusov *, ki povzročajo COVID-19. Po podatkih agencije za varstvo  okolja ZDA (EPA) ” čistilniki zraka lahko ob pravilni uporabi pomagajo zmanjšati stopnjo onesnaževal v zraku v bivalnih prostorih, vključno z virusi. “** Čistilnik zraka, kot je Roger little, lahko pomaga zmanjšati tveganje virusnih okužb in tako njegovi družini in vsem drugim v prostoru zagotovi najboljšo možno zaščito pred okužbo s koronavirusom. Potrjen dodatni test: čistilnik zraka Roger little učinkovito filtrira 99,9% vseh virusov gripe A *** in aerosolov iz zraka v 60 minutah (testirano v 28 m3 testni komori).

 

CADR 231 m3 / h

CADR (stopnja dovajanja čistega zraka) označuje količino prečiščenega zraka, ki ga lahko proizvede čistilnik zraka. Naša vrednost je bila določena z neodvisnimi laboratorijskimi testi, ki temeljijo na standardu AHAM. Višje vrednosti CADR pomenijo, da je čistilnik zraka priporočljiv za večje prostore. CADR se meri v kubičnih metrih zraka na uro.

Čistilnik zraka Roger little je primeren za prostore do 33 m2 in zrak prečisti 3-krat na uro. Za močno onesnažen zrak v prostoru in alergike je Roger little priporočljiv za prostore do 20 m2 – s hitrostjo menjave zraka 5-krat na uro.

 

Onesnažen zrak v zaprtih prostorih

Zrak v zaprtih prostorih je 2–5-krat bolj onesnažen kot zrak zunaj. V zaprtih prostorih preživimo tudi do  cca. 90% časa. Tipične nečistoče so hlapne organske spojine (npr. Formaldehid), droben in suspenziran prah, neprijeten vonj ter virusi in bakterije. Tudi alergike mučijo cvetni prah in izločki pršic. Optimalno prečiščen zrak vodi do dobrega počutja, izboljšane vitalnosti in manj bolezni. Roger, Roger little in Roger big nudijo popolno pomoč pri čiščenju zraka v prostoru.

 

Indikator kakovosti zraka

Roger little prikazuje kakovost zraka v prostoru. S senzorji neprekinjeno meri kakovost zraka. Indikator kakovosti zraka vas s spremembo njegove barve (modra = dobra, oranžna = srednja, rdeča = slaba) obvesti, če se kakovost zraka poslabša.

 

Predfilter

Tekstilni predfilter odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževala iz zraka. S tem dodatno zaščiti dvojni filter Dual filter™ in podaljša njegovo življenjsko dobo. Integrirana higienska funkcija Sanitized® **** ščiti predhodni filter pred rastjo mikrobov. Tekstilni predfilter lahko perete pri 30 ° C  s programom za občutljivo perilo ( hladno pranje). Protimikrobna zaščita je zagotovljena za najmanj 20 pranj. Glede na normalno uporabo priporočamo pranje predfiltra vsake 3 mesece, alergikom pa 1x mesečno.

 

Tehnologija dvojnega filtra Dual filter™

Dvojni filter je srce čistilca zraka. Gre za kombinacijo HEPA filtra (H12) in filtra z aktivnim ogljem. HEPA filter odstranjuje onesnaževala iz zraka, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Posebej primeren za alergike – Roger little nosi pečat kakovosti ECARF. Filter z aktivnim ogljem adsorbira pline v zraku (neprijeten vonj, tobačni dim, formaldehid, toluen, hlapne organske spojine itd.) in jih filtrira iz zraka.

 

Zamenjava filtra

Zmogljivost dvojnega filtra je omejena, kar pomeni, da ga je potrebno zamenjati na 8–12 mesecev, odvisno od izpostavljenosti onesnaženemu zraku in plinom. Zahvaljujoč inteligentnemu časovniku filtra Roger little pokaže, kdaj je potrebno filter zamenjati.

 

Filtriranje delcev

Dual Filter™ je med testom TÜV (test čiščenja delcev) ustvaril prepričljive rezultate. Roger filtrira 100% 0,255-mikrometrskih delcev (preizkušeno po DIN standardu 71460-1: 2006). Za primerjavo: človeški las je debel 80 mikrometrov. Filtrirani delci so torej 313-krat manjši.

 

Različica Rogerja little do konca leta 2020 v primerjavi z novo različico Rogerja little

Nova različica Rogerja little (od leta 2021) je ohranila klasično eleganco,  masko in predfilter pa je zamenjal tekstilni predfilter v antracitni barvi ( pri črni različici) z integrirano higiensko funkcijo.

 

* Zmanjšanje prisotnosti virusov je bilo dokazano v neodvisnem laboratoriju Airmid v Veliki Britaniji. Čistilniki zraka so bili testirani v časovnem obdobju 60 minut v preskusni komori s prostornino 28,5 m3. V testu uporabljen virus MS2 je virus RNA, kot je virus SARS-CoV-2. Zaradi svojih aerosolnih lastnosti, podobnih lastnostim človeških virusov, njegove sposobnosti preživetja in odpornosti na razkuževanje, se virus MS2 pogosto uporablja v preizkusih čistilnikov zraka kot nadomestek za viruse s podobnimi dimenzijami. S premerom približno 25 nm je virus MS2 več kot štirikrat manjši od virusa SARS-CoV-2, katerega premer je 120 nm. Kot dokaz o zmanjšanju prisotnosti manjšega virusa MS2, lahko sklepamo, da bi se tudi večji virusi SARS-CoV-2 zmanjšali vsaj v enakem obsegu.

** EPA: »Ali bo čistilnik zraka pomagal zaščititi mene in mojo družino pred COVID-19 v mojem domu? “, 12. januarja 2021 – https: //www.epa.gov/coronavirus/will-air-cleaner-or-air-purifier-help-protect-me-and-my-family- covid-19-my-hom

*** Španska gripa (H1N1), H1N2, azijska gripa (H2N2) in hongkonška gripa (H3N2)

**** Sanitized® je vodilni svetovni švicarski proizvajalec protimikrobne higienske funkcije in zaščite materialov za tekstil in polimere.

NAVODILA ZA UPORABO