Čistilnik zraka ROGER BIG BLACK

669,90 

Z OBČUTKOM DO ČISTEGA ZRAKA

 • Odstrani 99,9% SARS-CoV-2, ki povzroča COVID-19*
 • Pralni predfilter z integrirano protimikrobno zaščito
 • Kakovost zraka spremlja in nadzira preko aplikacije na pametnem telefonu
Šifra: 7630850300505 Kategorija:

Opis

Vrhunski čistilec zraka z indikatorjem kvalitete zraka za velike prostore, WiFi upravljanje

Čistilec zraka Roger big zagotavlja čist zrak v konferenčnih sobah, pisarnah odprtega tipa in velikih prostorih do 104m². Z dvema senzorjema mobilni čistilec zraka neprekinjeno meri kakovost zraka in takoj zazna onesnaževala, kot so neprijeten vonj, hlapne organske spojine (HOS), cvetni prah, drobni prah, virusi in bakterije. Če se kakovost zraka poslabša, vas indikator kakovosti zraka obvesti s spremembo barve in samodejno prilagodi učinkovitost čiščenja v inteligentnem samodejnem načinu. Bolj kot je onesnažen zrak, višja bo njegova izbrana raven stopnje delovanja. Vrhunsko zasnovan čistilec zraka ima tudi dva pralna tekstilna predfiltra z integrirano protimikrobno zaščito Sanitized®. V središču čistilca zraka sta dva dvojna filtra Dual filter™, ki sta kombinacija HEPA filtra in filtra z aktivnim ogljem. Zelo učinkovit H12 HEPA filter odstranjuje onesnaževala, kot so droben prah, alergeni, cvetni prah, virusi in bakterije iz zraka, medtem ko filter z aktivnim ogljem adsorbira pline iz zraka. Roger big v eni uri iz zraka odstrani 99,9% * vseh koronavirusov (SARS-CoV-2).  Poleg funkcije časovnika, nočnega načina in koles za lažji prevoz, ki mu omogočajo premikanje, je med impresivne lastnosti Roger big vključen tudi WiFi: s pomočjo aplikacije lahko spremljate kakovost zraka in nadzirate vse njegove funkcije, tako da je čist in zdrav zrak v prostoru vedno zagotovljen!

 • Sistem delovanja: aktivni ogleni filter (odstranjuje neprijetne vonjave) & HEPA filter (čisti zrak)
 • Maksimalen pretok zraka (do): 736 m3 / h CADR (stopnja dovajanja čistega zraka)
 • Priporočena velikost prostora:
  do 104 m² z izmenjavo zraka 3x / h (zmerno onesnaženje zraka / običajna uporaba)
  do 62 m² z izmenjavo zraka 5x / h (močno onesnaženje zraka in za alergike)
 • Nastavitev stopnje delovanja: 5
 • Stopnja glasnosti: 28 – 58 dB (A)
 • WiFi upravljanje: nadzor in spremljanje kakovosti zraka preko aplikacije
 • Nočni način (LED vklopljena ali izklopljena)
 • Samodejni način samodejno prilagodi stopnjo hitrosti delovanja glede na kakovost zraka
 • Časovnik 1-7 h
 • Senzor za pline in laserski senzor delcev
 • Idikator kakovosti zraka (modra = dobra, oranžna = zmerna, rdeča = slaba)
 • Opomnik za zamenjavo filtra
 • Priloženo: 2 x dvojni filter Dual Filter™ (aktivni ogleni filter in HEPA filter v enem), 2 x tekstilni predfilter s protimikrobno zaščito Sanitized®
 • Poraba električne energije: 4 – 90 W
 • Mere: 420 x 520 x 340 mm
 • Teža: 10,5 kg
 • Dimenzije (Š x V x D): 420 x 516 x 340 mm
 • Garancija: 2 leti

Filtriranje virusov

Rezultati testov kažejo, da lahko čistilnik zraka Roger big iz Stadler Forma odstrani iz zraka 99,9% živih SARS-CoV-2 virusov *, ki povzročajo COVID-19. Po podatkih agencije za varstvo  okolja ZDA (EPA) “čistilniki zraka lahko ob pravilni uporabi pomagajo zmanjšati stopnjo onesnaževal v zraku v bivalnih prostorih, vključno z virusi. “** Čistilnik zraka, kot je Roger big, lahko pomaga zmanjšati tveganje virusnih okužb in tako njegovi družini in vsem drugim v prostoru zagotovi najboljšo možno zaščito pred okužbo s koronavirusom. Potrjen dodatni test: čistilnik zraka Roger big učinkovito filtrira 99,9% vseh virusov gripe A *** in aerosolov iz zraka v 60 minutah (testirano v 28 m3 testni komori).

 

CADR 736 m3 / h

CADR (stopnja dovajanja čistega zraka) označuje količino prečiščenega zraka, ki ga lahko proizvede čistilnik zraka. Njegova vrednost je bila določena z neodvisnimi laboratorijskimi testi, ki temeljijo na standardu AHAM. Višje vrednosti CADR pomenijo, da je čistilnik zraka priporočljiv za večje prostore. CADR se meri v kubičnih metrih zraka na uro.

Čistilnik zraka Roger big je primeren za prostore do 104 m2 in zrak prečisti 3-krat na uro. Za močno onesnažen zrak v prostoru in alergike je Roger big priporočljiv za prostore do 62 m2 – s hitrostjo menjave zraka 5-krat na uro.

 

Onesnažen zrak v zaprtih prostorih

Zrak v zaprtih prostorih je 2–5-krat bolj onesnažen kot zrak zunaj. V zaprtih prostorih preživimo tudi do  cca. 90% časa. Tipične nečistoče so hlapne organske spojine (npr. Formaldehid), droben in suspenziran prah, neprijeten vonj ter virusi in bakterije. Tudi alergike mučijo cvetni prah in izločki pršic. Optimalno prečiščen zrak vodi do dobrega počutja, izboljšane vitalnosti in manj bolezni. Roger, Roger little in Roger big nudijo popolno pomoč pri čiščenju zraka v prostoru.

 

Indikator kakovosti zraka

Roger big prikazuje kakovost zraka v prostoru. S senzorji neprekinjeno meri kakovost zraka. Indikator kakovosti zraka vas s spremembo njegove barve (modra = dobra, oranžna = srednja, rdeča = slaba) obvesti, če se kakovost zraka poslabša.

 

Predfilter

Tekstilni predfilter odstranjuje grobe delce prahu in onesnaževala iz zraka. S tem dodatno zaščiti dvojni filter Dual filter™ in podaljša njegovo življenjsko dobo. Integrirana higienska funkcija Sanitized® ****  ščiti prefilter pred rastjo mikrobov. Tekstilni predfilter lahko perete pri 30 ° C  s programom za občutljivo perilo ( hladno pranje). Protimikrobna zaščita je zagotovljena za najmanj 20 pranj. Ob normalni uporabi priporočamo pranje predfiltra vsake 3 mesece, alergikom pa 1x mesečno.

 

Tehnologija dvojnega filtra Dual filter™

Dvojni filter je srce čistilnika zraka. Gre za kombinacijo HEPA filtra (H12) in filtra z aktivnim ogljem. HEPA filter odstranjuje onesnaževala iz zraka, kot so droben prah, cvetni prah, virusi in bakterije. Posebej primeren za alergike – Roger big nosi pečat kakovosti ECARF. Filter z aktivnim ogljem adsorbira pline v zraku (neprijeten vonj, tobačni dim, formaldehid, toluen, hlapne organske spojine itd.) in jih filtrira iz zraka.

 

Zamenjava filtra

Zmogljivost dvojnega filtra je omejena, kar pomeni, da ga je potrebno zamenjati na 8–12 mesecev, odvisno od izpostavljenosti onesnaženemu zraku in plinom. Zahvaljujoč inteligentnemu časovniku za zamenjavo filtra Roger big pokaže, kdaj je potrebno filter zamenjati.

 

Filtriranje delcev

Dual Filter™ je med testom TÜV (test čiščenja delcev) ustvaril prepričljive rezultate. Roger big filtrira 100% 0,255-mikrometrskih delcev (preizkušeno po DIN standardu 71460-1: 2006). Za primerjavo: človeški las je debel 80 mikrometrov. Filtrirani delci so torej 313-krat manjši.

 

Nadzor naprave prek aplikacije (WiFi)

Roger big je opremljen z WiFi-jem in ga je mogoče upravljati preko aplikacije za pametni telefon »Smart Life – Smart Living«. Kakovost zraka v prostoru je mogoče spremljati in nadzirati prek aplikacije, ki omogoča sprotno upravljanje vseh funkcij čistilnika zraka Roger big. Dodatna funkcija zaščite za otroke, ki je na voljo samo preko aplikacije, za izbrano časovno obdobje deaktivira upravljalne gumbe na napravi.

 

* Zmanjšanje prisotnosti virusov je bilo dokazano v neodvisnem laboratoriju Airmid v Veliki Britaniji. Čistilniki zraka so bili testirani v časovnem obdobju 60 minut v preskusni komori s prostornino 28,5 m3. V testu uporabljen virus MS2 je virus RNA, kot je virus SARS-CoV-2. Zaradi svojih aerosolnih lastnosti, podobnih lastnostim človeških virusov, njegove sposobnosti preživetja in odpornosti na razkuževanje, se virus MS2 pogosto uporablja v preizkusih čistilnikov zraka kot nadomestek za viruse s podobnimi dimenzijami. S premerom približno 25 nm je virus MS2 več kot štirikrat manjši od virusa SARS-CoV-2, katerega premer je 120 nm. Kot dokaz o zmanjšanju prisotnosti manjšega virusa MS2, lahko sklepamo, da bi se tudi večji virusi SARS-CoV-2 zmanjšali vsaj v enakem obsegu.

** EPA: »Ali bo čistilnik zraka pomagal zaščititi mene in mojo družino pred COVID-19 v mojem domu? “, 12. januarja 2021 – https: //www.epa.gov/coronavirus/will-air-cleaner-or-air-purifier-help-protect-me-and-my-family- covid-19-my-hom

*** Španska gripa (H1N1), H1N2, azijska gripa (H2N2) in hongkonška gripa (H3N2)

**** Sanitized® je vodilni svetovni švicarski proizvajalec protimikrobne higienske funkcije in zaščite materialov za tekstil in polimere.

NAVODILA ZA UPORABO